Over Hanneke

Als mede-ondernemer (ik heb zelfs een eigen plantenwinkel gehad) snap ik heel goed dat de stap om werk uit handen te geven best groot is. Zeker als je het altijd zelf hebt gedaan. Maar meer ruimte in je hoofd én in je agenda, dat is fijn. Dat levert je meer op dan het je kost om een VA in te huren, als het goed is.

Nu kan ik me helemaal voorstellen dat je wel wilt weten aan wie je je kindje (want dat is een eigen zaak toch echt) toevertrouwt. Daarom is het prima om eerst kennis te maken als je voor mij kiest. Hierbij vast de eerste stap, een uitgebreide tekst over wie ik ben en wat ik belangrijk vind in het leven. Kunnen we daarna echt een bakkie koffie doen.

Dit ben ik

In 1994 werd ik geboren in Zwolle. Ik groeide op in een klein dorpje in de omgeving van Zwolle. Zolang ik me kan herinneren ben ik een regelaar. Voor ik naar de peuterschool ging, sleepte ik een tafeltje naar het midden van de woonkamer, pakte de Gouden Gids (ken je hem nog?) erbij en deed of ik mensen ging bellen en aantekeningen ging maken.

Als klein meisje in een familie van verpleegkundigen, wilde ik ook in het ziekenhuis werken. Dit riep ik jarenlang tegen Jan en alleman, tot ik aan het einde van Havo 5 echt moest kiezen. Toen kwam ik erachter dat het vak van verpleegkundige mij niet op het lijf geschreven was. Mijn docent Nederlands, die mij best goed kende want ik was dol op dit vak en verslond boeken bij de vleet, adviseerde een studie Communicatie of Journalistiek. “Want jij kunt goed schrijven”, zei hij. Dat deed ik toen maar. Daar heb ik leren schrijven. En dat vond en vind ik heerlijk.

Liefde voor schrijven

Een echte ‘hard nieuws’ journalist zal ik nooit worden. Maar schrijven, daar ben ik dol op. Dit talent kan ik op meerdere manieren inzetten en dat maakt het voor mij zo leuk. Ik schreef interviews met de eigenaresse van de tweedehandskledingzaak op de hoek, analyses van de verkiezingen, verkoopteksten voor webshops, nieuwsbrieven, advertorials en ga zo maar door. Ik babbel dolgraag met mensen voor een interview, maar schuif net zo graag aan bij de marketingafdeling voor een succesvolle verkoop.

Hierin onderscheid ik me van de gemiddelde VA. Niet elke VA is een goede tekstschrijver. En niet elke tekstschrijver kan naast het schrijven ook nog allerlei randzaken regelen. Dat ik mijn talenten als een caleidoscoop kan inzetten, is een grote kracht.

Opleiding en daarna

Na mijn studie werkte ik als online redacteur, community manager, tekstschrijver, projectleider en voerde ik grote en kleine klussen uit voor ondernemers. Zo beheer ik een evenementenlocatie maar zorg ik er ook voor dat al het beeldmateriaal op tijd binnen is voor een boek dat binnenkort wordt uitgegeven.

Eind 2020 schreef ik mezelf in bij de KvK. Ik kreeg de kans om mijn eigen kamerplantenwinkel te openen in Ede. Een droom die uitkwam maar waar door corona ook sneller dan verwacht een einde aan kwam. Bovendien ontdekte ik dat ik het liefst locatie- en tijdsonafhankelijk werk. Al die tijd deed ik freelance klussen ernaast. In 2023 stopte ik definitief met de kamerplantenwinkel en ging helemaal voor het Plan-ty. Beste beslissing ooit. De vrijheid om zelf te bepalen hoe, wanneer en waar je je werk doet past mij uitstekend.

Opleidingen en cursussen
  • HBO Bachelor Journalistiek
  • Opleiding WebAssistant
  • Diverse cursussen over Instagram (bybird, Debra van der Heide, Instaconfetti)
Werkervaring
  • Webredacteur en Operationeel Manager bij verschillende (online) bedrijven en media-uitgeverijen
  • Eigen plantenwinkel Planty of Leaves: 2 jaar een fysieke winkel, daarna online verkoop van kamerplanten
  • In de functie van Community Manager het lokale online platform indebuurt Ede opgezet

Meer zien voor je besluit om mij te benaderen? Check mijn Instagram!

Waarom die gekke naam?

Tsja, natuurlijk wil jij weten waarom mijn bedrijf Plan-ty Media heet. Allereerst goed om te weten: je spreekt het uit als ‘plentie media’.

Zoals je hierboven al las heb ik een eigen plantenwinkel gehad, Planty of Leaves heette die. Kamerplanten hebben al jarenlang mijn hart en de winkel was mijn kindje. Mede door corona kwam er eerder een einde aan de winkel dan gewild en gepland. Om mijn kindje toch een beetje voort te laten leven, besloot ik op een besluiteloze avond (je kent het wel, de laatste dag die ik mezelf had gegeven om een naam te bedenken) voor de naam Plan-ty Media te gaan. Om Planty toch een vervolg te geven, maar ik vond het ook wel toepasselijk dat het woord ‘plan’ erin zat omdat ik dat graag doe, plannen. Misschien vind je dit een aparte gedachtenwijze maar het ging echt zo, het was laat op de avond en ik zat al vrij lang naar een knipperende cursor te kijken in een verder leeg docje. Sorry not sorry, haha.